Rožnov bude hostit Valašskou zahradu

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - V Rožnově pod Radhoštěm odstartují v pátek tradiční podzimní zahradnické a řemeslnické trhy Valašská zahrada. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Tomáš Gross.

Široká nabídka zahradních květin, okrasných dřevin a ukázka různých řemesel se uskuteční v prostorách rožnovského Sport Campu a potrvá do neděle. Jedná se o třetí ročník akce.

Podzimní Valašská zahrada nabídne široký výběr chryzantém, vřesů, macešek a dalších podzimních květin. Samozřejmostí jsou okrasné dřeviny, ovocné stromy a keře i cibuloviny. Protože k podzimu patří neodmyslitelně sušené květy a dekorace, najdou návštěvníci na stáncích i toto zboží. „Chybět nebudou ani řemeslníci, kteří nabídnou výrobky ze dřeva, proutí, keramiky či kožešin. U vystavovatelů najdou návštěvníci rovněž nové inspirace do své zahrady. Bezesporu zajímavým zážitkem bude povídání mlynáře Šmajstrly z Pohankového mlýna, který nabídne ukázku mletí pohanky a zdravé pohankové výrobky si návštěvníci budou moci i koupit,“ konstatoval pořadatel Valašské zahrady Petr Míček.

Tahákem bude sobotní show hanušovického řezbáře, který bude po celý den vyřezávat ze dřeva sochy motorovou pilou. Pro děti, ale i dospělé, bude v campu otevřeno několik tvořivých dílen, v nichž si každý může vytvořit vlastní výrobek. Tradičně bude ve spolupráci s Rožnovským střediskem volného času otevřen dětský koutek se soutěžemi a se dvěma skákacími hrady. „V pátek se otvírá dětský koutek ve 13 hodin. V sobotu a v neděli pak bude otevřen po celou dobu akce,“ doplnil Míček s tím, že zkrátka nepřijdou ani gurmáni. Součástí zahradnických trhů totiž bude Svatováclavský jarmark, který nabídne krajové speciality, široký sortiment medů, sýrů a domácí výrobky nabízené na farmářských trzích. Rozšířena bude také nabídka výrobců uzenin a masných výrobků.

K poslechu a k dobré pohodě bude po celou dobu vyhrávat populární bluegrassová skupina Letokruhy z Přerova.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x