Policie i hasiči pátrají po ztracené seniorce z Poteče

POTEČ - Desítky policistů i hasičů pátrají už druhý den po zmizelé seniorce z Poteče. Server Zlin.cz to sdělil mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Hasiči se o ztracené seniorce dověděli ve čtvrtek kolem 18.30 hodin. „Na místo se postupně sjelo více než 60 hasičůl z 11 hasičských jednotek. Jednalo se o profesionály i dobrovolníky. Kromě toho se do pátrání zapojili policisté a také kynologové s vycvičenými psy,“ doplnil Netopil. Celkem ženu hledalo kolem 70 lidí.

V rojnicích prohledávali policisté, hasiči i dobrovolníci okolí Poteče celou noc, ale zatím bezúspěšně. Velká pátrací akce pokračuje i v pátek ráno. „Jedná se o osmdesátiletou ženu z Poteče. Když se její dcera vrátila z práce domů, už její matka byla pryč,“ konstatoval policejní mluvčí Petr Jaroš. Podle dcery chyběly doma gumáky, je tak možné, že se seniorka vydala třeba do lesa na houby.

V posledních dnech jde už o druhou pátrací akci, kdy policisté hledají ztracenou ženu. Ve středu se v lese u Valašské Bystřice ztratila při sbírání hub čtyřiadvacetiletá žena z Frýdku-Místku. Policejní hlídka ji nakonec objevila u autobusové točny ve Valašské Bystřici. Žena byla velmi vyčerpaná, ale v pořádku. Řekla, že se ztratila v lese. Neměla u sebe mobilní telefon, takže nemohla nikoho informovat. Houbařka bloudila lesem skoro čtyři hodiny, až se dostala do zastavěné části. Bezradná žena zaklepala na dveře domu, kde se svítilo. Majitel domku pak vyčerpanou ženu svezl na cestu, kde ji našla policejní hlídka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x