Svatováclavská jízda historických vozidel povede i Valašskem

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Už v sobotu se uskuteční závod historických vozidel nazvaný Svatováclavská vyjížďka. Jak serveru Zlin.cz uvedla mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová, jde o pohodovou vyjížďku starých automobilů a trasa povede i Valašskem.

Fanoušci mohou přijít pozdravit veterány na zámek Lešná a zámek Kinských ve Valašském Meziříčí. Právě v Lešné u Valašského Meziříčí a na zámku Kinských mají historické automobily a motocykly zastávku.

Od 11 do 13 hodin bude výstava vozidel v zámeckém parku v Lešné. Návštěvníci mají možnost diskutovat s majiteli automobilů, vyfotit se a korzovat mezi dobově oblečenými účastníky Svatováclavské vyjížďky. Kdo by snad veterány v Lešné nezastihl, má možnost je vidět od 13.30 do 15 hodin v zámku Kinských ve Valašském Meziříčí, kde si posádky automobilů prohlédnou výstavu Proměny Valašského Meziříčí.

„Závod s názvem Svatováclavská vyjížďka se pojede již potřetí. Cílem celé akce je představit návštěvníkům historii automobilové dopravy. K vidění budou historické automobily a motocykly z let 1925 až 1971.  Délka trasy je přibližně 45 kilometrů,“ doplnila Bohdana Orlová z Muzea regionu Valašsko.

Loňského ročníku se zúčastnilo 110 historických automobilů a motocyklů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x