Divadelní neděle nabídne Pošťáckou pohádku

ZLÍN - Poslední neděle v září bude ve zlínském Zlatém jablku již tradičně patřit pohádkovému představení. Tentokrát děti mohou sledovat pohádku na motivy příběhu Karla Čapka, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí Zlatého jablka Kateřina Martykánová.

Dvě reprízy Pošťácké pohádky odehrají divadelníci ze souboru MIM.o.s. v dětském koutku v 10 a 15 hodin. Vstup je zdarma.

V představení o tom, co se děje na staré poště v noci, se děti seznámí s poštovními skřítky z poštovního úřadu a panem Kolbabou, který kvůli dopisu bez adresy projede celou českou zemi.

Pohádka podle příběhu Karla Čapka je zpracovaná jako triptych. Z poštovního úřadu přechází příběh k putování po obrázkově zpracované mapě České republiky, z níž nakonec děti docestují společně s panem Kolbabou i k domečku Mařenky.

V představení se objevují prvky činohry, divadla loutkového, pohybového a neverbálního. „Malému divákovi nenásilnou a hravou formou předkládáme vlastivědné informace, které jsou pro něj snadno přijatelné. Tím celé představení dostává určitou výchovnou nadstavbu. Spolu s panem Kolbabou mohou děti objevit mnoho krás naší země,“ uvedl režisér a herec Petr Liška.

Po celou dobu představení musejí být pod dohledem rodičů pouze ti nejmenší, tedy děti do tří let.

Divadelní sdružení MIM o.s. bylo založeno v roce 2007 a jeho hlavním cílem je podpora kultury a umění věnované dětem se zaměřením zvláště na neverbální a pohybové divadlo. V představeních kladou jeho členové důraz i na výchovný rozměr. Ať už je to vedení k dobrým mezilidským vztahům, nebo například hezký vztah ke svým věcem a podobně. Všichni členové, kteří se podílejí na vzniku představení mají umělecké nebo pedagogické vzdělání, které při práci s dětmi často uplatňují.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x