Za týrání manželky skončil muž ve vazbě

KROMĚŘÍŽ - Z trestných činů týrání, znásilnění, vydírání a nebezpečné pronásledování obvinili v těchto dnech kroměřížští kriminalisté muže (42) z Kroměřížska, který déle jak pět let trýznil svou ženu. Server Zlin.cz o tom informovala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Manželce muž často vulgárně nadával a opakovaně ji fyzicky napadal. Prohlížel jí emailovou poštu, mobilní telefon i její osobní věci. Zakazoval jí kontakt s rodiči a přáteli. Kontroloval její přítomnost v zaměstnání. Nesměla užívat jejich společné vozidlo. Počátkem letošního roku žena již nedokázala manželovo chování snášet a nakonec od něj odešla. On jí však začal vyhrožovat, že pokud se nevrátí, tak jí ublíží.

„Neustále jí telefonoval v denních i nočních hodinách a posílal SMS zprávy. Následně si zjistil její nové bydliště a tam na ni čekával. Poté ji slovně i fyzicky napadal. Navíc jí bez jejího svolení vybíral poštovní schránku. V důsledku každodenního stresu výrazně zhubla a musela vyhledat také odbornou pomoc,“ poznamenala Kyšnerová.

Nyní kriminalisté muže zadrželi a následně předali spis s žádostí o podání návrhu na vzetí obviněného do vazby na Okresní státní zastupitelství v Kroměříži. Soudce s návrhem na vzetí muže do vazby souhlasil. Agresorovi teď za jeho trestnou činnost hrozí až desetileté vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x