Lidé cestující vlakem budou moci během jízdy odložit staré elektrospotřebiče

ZLÍN - Zlínský kraj jako první v České republice ve spolupráci s neziskovým kolektivním systémem Elektrowin a společností České dráhy odstartoval v pondělí projekt na podporu zpětného odběru elektrozařízení – Jízda do stanice Recyklace. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Každý, kdo bude od 30. září do 4. října cestovat vlakem na trati Otrokovice – Zlín střed – Vizovice, může v těchto třech stanicích odevzdat nepotřebný elektrospotřebič pracovníkům oblečeným do zelenožlutých kostýmů. Získá tak los, za který může vyhrát nové elektrické zařízení v hodnotě tisíc korun. Výherci budou vyhlášeni při Dni Zlínského kraje 5. října v 10 hodin na nádraží Zlín – střed.

Cena bude k vyzvednutí buď přímo na nádraží z rukou hejtmana, anebo následně v pracovních dnech v Krajském úřadu Zlínského kraje – v odboru životního prostředí. O výhře budou cestující informováni textovou SMS zprávou.

„Jsme rádi, že Zlínský kraj je prvním krajem v republice, který vlak do stanice Recyklace vypraví. Podle propočtů společnosti České dráhy za tento týden vlakem pojede a nádražím projde více než půl milionu cestujících. Je to tedy mimořádná příležitost, jak je oslovit a připomenout jim, že vysloužilé elektrospotřebiče nepatří do popelnic či na černé skládky, ale do sběrných dvorů nebo prodejen elektro,“ konstatoval Tomáš Hladík, vedoucí oddělení technické ochrany prostředí a energetiky odboru životného prostředí Zlínského kraje.

Jízdu do stanice Recyklace mohou absolvovat i školní třídy. Pro ně bude na nádražích Otrokovice, Zlín-střed a Vizovice připravena zajímavá naučná lekce z ekologie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x