Barevné tašky usnadní lidem třídění odpadů

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Během října se ve Valašských Kloboukách uskuteční kampaň na podporu třídění odpadů. Město pro občany připravilo 400 sad barevných tašek, které ulehčí organizaci třídění v jejich domácnostech, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Polovinu tašek rozdají zástupci města v průběhu propagačního dne, druhá půlka bude zájemcům k dispozici na odboru životního prostředí.

„Atraktivní sadu žluté, zelené a modré tašky občané obdrží zdarma. Doma ji budou moci využívat k přehlednějšímu a komfortnějšímu třídění plastů, papíru a skla a také k přenesení separovaného odpadu do kontejnerů či v případě účastníků bonusového programu do igelitových pytlů. Věříme, že tato novinka bude lidem ještě více usnadňovat třídění,“ uvedl místostarosta města Martin Janík.

Tašky budou do vybraných domácností roznášet pracovníci specializované agentury ve druhém říjnovém týdnu. Občané, které tento propagační tým nenavštíví, si nemusejí zoufat. V případě zájmu si mohou svou sadu ke třídění vyzvednout ve třetím říjnovém týdnu na odboru životního prostředí. Akce potrvá do vyčerpání zásob.

Aktivitu k podpoře třídění odpadů připravilo město ve spolupráci se společností Eko-Kom a Zlínským krajem. Vloni v rámci pilotního projektu získaly tašky zhruba čtyři tisícovky domácností v kraji. Letos by to mělo být dalších 10 tisíc rodin. Pokud bude mít projekt ve Valašských Kloboukách ohlas, mohl by se příští rok zopakovat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x