Otrokovická radnice podpoří další akce i činnost klubů

OTROKOVICE - Celkem 27 tisíc korun uvolnilo nově město Otrokovice na dotace pro kulturu i sport. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Cílem dotace je nejen podpořit a rozšířit různorodost aktivit, které mohou občané zažít v Otrokovicích, ale i nabídnout pomocnou ruku talentovaným jednotlivcům.

Částkou pět tisíc korun podpoří otrokovická radnice voltižní oddíl v Tlumačově, jehož velkou členskou základnu tvoří děti a mládež z Otrokovic. Například otrokovický Marek Hablovič získal v loňském roce titul mistra České republiky ve voltiži v kategorii juniorů. Celý oddíl rovněž patří k celorepublikové špičce.

„Dotace ve výši 10 tisíc korun je určena Fotoklubu Beseda Otrokovice, který v termínu 18. až 20. října pořádá fotografický workshop Kamínka 2013. V srdci chřibských lesů, v rekreačním areálu Kamínka, je pro účastníky připraven bohatý program. Nebudou chybět přednášky o focení v interiéru i exteriéru, praktické ukázky práce se světly i názorné prezentace,“ poznamenala Krupková.

Na uspořádání každoročního Misijního jarmarku, pořádaného asociací TOM ČR, přispěje město Otrokovice částkou dva tisíce korun. V neděli 20. října si budou moci lidé před kostelem sv. Vojtěcha zakoupit svíčky, fotorámečky, přáníčka, záložky a další výrobky. Výtěžek z akce bude zaslán do sídla národní kanceláře Papežských misijních děl, která peníze zasílá do programů pomoci v rozvojových zemích. Akcí chtějí organizátoři nejen pomoci misiím a dětem ze třetího světa, ale také rozvíjet v lidech touhu pomáhat druhým v nouzi, mít soucit a vážit si věcí, které považujeme za samozřejmé.

Účast talentovaného otrokovického rodáka Petra Malého na Mistrovství Evropy ve sjezdu horských kol podpoří otrokovická radnice částkou 10 tisíc korun. Na mistrovství v bulharském Pamporovu bude Petr Malý reprezentovat Otrokovice od 3. do 6. října. Osmnáctiletý Petr Malý, který je členem juniorského reprezentačního týmu České republiky ve sjezdu horských kol, dosahuje vynikajících úspěchů. V letošním roce skončil druhý na Mistrovství ČR, stejně jako v Českém poháru.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x