Zlínským sledge hokejistům se vydařil vstup do nového ročníku ČSHL 2013/2014

O uplynulém víkendu odstartovala Česká sledge hokejová liga 2013/2014 prvními dvojzápasy. Zlínský tým Lapp v sobotu a neděli 28. a 29. září čekaly dva zápasy proti finalistům loňské sezóny. Nejdříve v sobotu zavítali na led pražské Sparty.

Hned od začátku zlínský tým sparťany začal herně přehrávat a získávat nad nimi převahu. Tuto převahu zúročil v 6 minutě zlínský Z. Šafránek, který po asistenci D. Paláta vstřelil první branku utkání. I když Lapp Zlín po vstřelené brance nadále sparťanské hráče přehrával tak se jim nepodařilo jako vždy dobře chytajícího M. Vápenku prostřelit. Skóre utkání se měnilo, až ve 25 minutě druhé třetiny. Ta samá dvojice, která otevřela stav utkání, zvyšovala na rozdíl dvou branek, pro Zlín. Sparťanští hráči, ačkoli již prohrávali o dva góly své snažení nevzdali a snažili se Zlínu znepříjemňovat jejich útoky do vlastního obranného pásma, které se jim dařilo. Do závěrečné části vstupoval Zlín s tím, že i když vede o dvě braky, musí si dávat velký pozor, aby domácí nesnížili stav a nezdramatizovali závěr utkání. Vstup do třetí třetiny zlínským opravdu vyšel. Hned po 19 vteřinách na 3:0 zvyšoval kapitán Z. Hábl asistenci si opět připsal D. Palát. Touto trefou si SHK Lapp zajistil klidné dohrání tohoto duelu a nedovolil domácím možné zdramatizování utkání. Ještě 10 vteřin před koncem zápasu na konečných 4:0 zvýšil hráč který asistoval při všech předchozích brankách D. Palát nahrával mu Z. Hábl.

V neděli na Zlín čekal opravdu silný soupeř a to úřadující mistr ČSHL z Karlových Varů. Jako vždy oba soupeři od začátku předváděli rychlý, kombinační hokej. V první třetině domácí Žraloci, měli trochu více herně navrch a však se jim nepodařilo překonat dobře chytajícího zlínského brankáře S. Molka. Do druhé části hry nastoupil Zlín z vyšším nasazením, které zúročil v 19 minutě kdy skóre zápasu otevřel D. Palát po asistenci Z. Šafránka. I po tomto góle se hrál rychlý a pohledný hokej, ale však bez vstřelené branky. Dobrou obranou hrou   SHK Lapp domácí Žraloky nepouštěl do vyložených šancí před svou bránou. A tak se domácí snažili svými střelami z větší vzdálenosti prostřelit zlínského golmana. I když střel bylo hodně chyběla jim přesnost.

V závěru utkání se snažili o tlak a vyrovnání v hře bez brankáře, ale vyrovnávající gól se jim nepodařil vstřelit. A tak utkání skončilo nejtěsnějším možným vítězstvím SHK Lapp Zlín 0:1 a tak si připsali další 3 body do průběžné tabulky České sledge hokejové ligy a ujali se vedení o skóre před Kohouty z Olomouce.

V dalším kole 2-3. listopadu SHK Lapp Zlín na svém ledě přivítá Mustangy z Pardubic a Kohouty z Olomouce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x