České dráhy vypraví na Den Zlínského kraje historický parní vlak

ZLÍNSKÝ KRAJ – Lidé ve Zlínském kraji se budou moct v sobotu svézt historickým parním vlakem v čele s lokomotivou Kremák. České dráhy plánují jízdu při příležitosti Dne Zlínského kraje, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Parní vlak vyjede z olomouckého hlavního nádraží v 6:25 a bude pokračovat ve směru přes Přerov, Hulín a Holešov do Bystřice pod Hostýnem. Odtud v 8:34 zamíří do krajského města. „Na nádraží ve Zlíně střed dorazí v 9:50. Zpět do Olomouce vyjede parní vlak krátce před polednem v 11:50,“ uvedla Šubová.

Zpět ale pojede po jiné trase, a to po hlavní trati přes Otrokovice, Tlumačov, Hulín a na Přerov. V Olomouci bude ve 13:34. „Za celodenní jízdné zaplatí dospělý 50 korun, děti od šesti do 15 let poloviční jízdné a děti do šesti let mají cestu zdarma,“ poznamenala mluvčí.

Kromě jízdy historickým vlakem čeká veřejnost v rámci dne kraje zajímavý program, do kterého spadá prohlídka dokončeného komplexu renovovaných budov 14 a 15 ve zlínském průmyslovém areálu. Otevřená budou muzea a galerie v regionu, lákavé budou ochutnávky nejlepších potravinářských výrobků a zajímavá bude ukázka práce integrovaného záchranného systému.

Více na www.kr-zlinsky.cz/denkraje

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x