Peníze zapomenuté v bankomatu se k majiteli se zpožděním nakonec dostaly

UHERSKÝ OSTROH - Mladý muž zapomněl v bankomatu v Uherském Ostrohu peníze, které pak vzal cizí muž. Díky policistům se ale podařilo nepoctivce vypátrat a ten pak původnímu majiteli veškeré peníze vrátil, serveru Zlin.cz to uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Vše se stalo v polovině září u bankomatu na náměstí Sv. Ondřeje v Uherském Ostrohu. Mladý muž si z bankomatu zapomněl vzít hotovost 13 400 korun a na svou chybu přišel až za půl hodiny, když chtěl platit. Peníze už ale v bankomatu nebyly. Zašel tedy za uherskoostrožskými policisty, jimž událost oznámil.

Policisté začali prověřovat, kdo se mohl dopustit trestného činu zatajení věci. Po několika dnech se jim díky dobré znalosti místních lidí podařilo na záznamu z bezpečnostní kamery rozpoznat čtyřicátníka, kterého předvolali. „Když podezřelý muž přišel na policii, přinesl s sebou už rovnou všechny peníze, které si vzal z bankomatu. Policistům je dobrovolně vydal a ti je předali jejich pravému majiteli. Tím, že čtyřicátník neoznámil na policii nebo městský úřad nález peněz a poctivě je po nálezu neodevzdal, vysloužil si podezření ze spáchání trestného činu zatajení věci, za což zákon ukládá až roční trest vězení,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x