V Kroměříži otevřou Divadlo Za oponou

KROMĚŘÍŽ - V Kroměříži vzniká nový kulturní prostor pro nové aktivity, v pátek tu otevřou Divadlo Za oponou. Server Zlin.cz o tom informoval ředitel Domu kultury Kroměříž Jiří Králík.

Divadlo Za oponou se nachází v Domě kultury přímo na jevišti divadelního sálu za oponou a nabídne plně vybavený multifunkční sál s divadelní technikou i variabilním posezením. Díky technickému vybavení i variabilitě budou moci do Kroměříže zavítat i programy, které se ve většině případů úspěšně konají právě v obdobných prostorech. „Bude se jednat zejména o nejrůznější progresivní divadelní inscenace, které maximálně využívají bezprostřední dotek s publikem a také různé formy divadelních scén,“ konstatoval Králík.

Kvalitní podlaha a technické zázemí nabídne ideální možnost využití pro balet a moderní tanec, variabilní posezení pak prostor pro menší hudební produkce. „I díky tomuto novému prostoru můžeme konečně v Kroměříži nabídnout oceňovaná divadelní či taneční představení významných divadel menších forem – většina z nich se poprvé představí v letošní nabídce komorního divadelního předplatného,“ doplnil Králík.

Návštěvníci se tak mohou těšit například na Návštěvy u pana Greena s Matějem Hádkem a Stanislavem Zindulkou. Do konce roku bude ještě k vidění Tichý Tarzan v podání Husy na provázku, Magor Divadla u stolu, Tanec magnetické balerínky Alfréda ve dvoře či Betlém, který do Kroměříže přiveze opět brněnská Husa na provázku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x