VOLBY: Silničáři se ve Zlínském kraji do volební kampaně nezapojí

ZLÍN - Dopravní značení, dopravní zařízení ani silniční pozemky, které jsou v majetkové správě Ředitelství silnic Zlínského kraje, nebudou využívány pro volební kampaň. Serveru Zlin.cz to za Ředitelství silnic Zlínského kraje uvedl Vojtěch Cekota.

Pokud někdo přesto bez povolení volební propagaci (nebo i jakékoli jiné reklamy) na silniční majetek umístí, musí počítat s jejich odstraněním, případně i přestupkovým řízením.

„V posledních dnech jsme od veřejnosti dostali již několik písemných i telefonických upozornění na předvolební propagaci s dotazy, zda jsme jejich umístění povolili. Všem odpovídáme, že nepovolili ani povolovat nebudeme. Především z důvodu bezpečnosti silničního provozu, čitelnosti dopravního značení a neodpoutávání pozornosti řidičů umísťování reklam, ani těch předvolebních, na krajských silnicích neumožňujeme,“ poznamenal šéf Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

Předvolební propagace se v posledních dnech v několika případech objevila na krajských mostech, zábradlích, zídkách a na pozemcích, které jsou součástí silnice. Silničáři budou tuto nepovolenou propagaci odstraňovat.

„Agentury, které zajišťují stranám předvolební propagaci, by si náš postoj k umísťování reklam měly uvědomit a předcházet vlastním zbytečným výdajům,“ dodal Bronislav Malý. Pokud budou muset silničáři sami cizí reklamy odstraňovat, nezničí je, ale uloží. Vydají je jejich vlastníkům na požádání po uhrazení nákladů na odstranění.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x