Čtveřice zlodějů obrala seniorku o životní úspory

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM - O celoživotní úspory přišla seniorka (72) z Bystřicka. Do bytu se jí vloudili dva muži a dvě ženy a odcizili jí více než 100 tisíc korun, serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

 Seniroka se vracela od lékaře a před jejím domem se k ní znenadání připojila čtveřice neznámých lidí. Dva muži a dvě ženy ji beze slova následovali až do chodby. Starší z žen jí pak řekla, že má cukrovku a, že potřebuje najíst. Seniorka ji proto vzala do kuchyně a začala jí chystat jídlo. Mezitím se zbylí tři lidé volně pohybovali po domě. Během deseti minut prohledali obývací pokoj a také ložnici, kde ve skříni nalezli uschované celoživotní úspory ženy a jejího muže. Krátce po krádeži zloděje vyrušila dcera poškozené, která uslyšela hlasy v přízemí a šla zkontrolovat, co se děje. Jakmile ji pachatelé uviděli, utekli z domu. Venku nasedli do tmavě modrého osobního automobilu a odjeli neznámo kam.

Krádeží se nyní zabývají kroměřížští kriminalisté. Pátrají po čtveřici osob snědé pleti. První muž byl ve věku okolo 55 let, silnější asi 170 centimetrů vysoké postavy. Měl krátce střižené tmavé vlasy. Oblečen byl do tmavých kalhot a bundy. Také druhý mladší muž měl na sobě tmavé oblečení a podle svědkyně mohl mít asi 30 až 35 let. Byl štíhlé postavy a měl černé krátké vlasy. „Dále pátráme po dvou ženách ve věku 55 a 35 let, které jsou přibližně 165 centimetrů vysoké. Starší z žen je silnější postavy, mladší je postavy štíhlé. Obě ženy měly dlouhé tmavé vlasy po lopatky. Starší měla culík, mladší žena cop. Na sobě měly dlouhé tmavé sukně. Po dopadení pachatelům hrozí až pětileté vězení,“ dodala Kyšnerová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x