Cyklisty čeká jízda slováckými vinohrady

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Podzimní akce Na kole vinohrady Uherskohradišťska se pojede v sobotu 5. října. V pořadí už patnáctou akcí pravidelně se opakujícího cyklu se tak symbolicky uzavřou cyklostezky v regionu, serveru Zlin.cz to řekl Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Příznivci akce se budou první říjnovou sobotu sjíždět na Masarykovo náměstí v Uherském Hradišti už od 8.30 hodin, kdy začne registrace účastníků. Po slavnostním zahájení se rozjedou po vyznačených trasách pěti stezek (Stezka Blatnického Roháče, Muškátu moravského, Rulandského bílého, Dolním Poolšavím a Za Moravú).

Letos se na odpoledne pro velké i malé cyklisty a širokou veřejnost připravuje velmi zajímavý program. Obec Polešovice se představí vystoupením ženského pěveckého sboru Drmolice, folklorního kroužku Polešovjánek a předvedou se i děti z místní mateřské školy. Z odevzdaných registračních kuponů se budou opět losovat ceny a vyhlásí se vítězové soutěže na facebooku Městského informačního centra Uherské Hradiště, které je pořadatelem celé akce.

Masarykovo náměstí v Uherském Hradišti bude od 14 hodin patřit nejenom cyklistům, ale i malým výtvarníkům a odvážlivcům všech věkových kategorií. Místní televize nabídne možnost vyzkoušet si roli moderátora. Všichni, co se nebudou ostýchat postavit se před kameru, si svůj moderátorský výkon budou moci taktéž odnést domů na DVD.

„Na účastníky akce i širokou veřejnost bude čekat i malý vinný trh se vzorky vinařů z jednotlivých stezek s důrazem na Šlechtitelskou stanici vinařskou v Polešovicích, která byla letošním roce v  rámci různých vinařských soutěží mimořádně úspěšná,“ doplnila za pořadatele Bernadetta Vaculíková.

Letošní Na kole vinohrady Uherskohradišťska bylo zařazeno do seriálu Krajem vína na Moravských vinařských stezkách.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x