Ztracený houbař se sám vrátil domů

HUTISKO-SOLANEC - Šťastně dopadlo pátrání po ztraceném houbaři v okolí Hutiska-Solance, muž se nakonec sám vrátil domů. Serveru Zlin.cz to sdělila policejní mluvčí Lenka Javorková.

 Pátrací akce se rozjela ve čtvrtek večer, muž se měl ztratit svému známému při hledání hub. Do hledání se zapojily desítky lidí z řad hasičů a policistů. Pohřešovaný muž nakonec přišel sám domů a ukázalo se, že se na houbách vůbec neztratil, jak všichni předpokládali.

Kamarádi (68 a 41 let) z Frenštátu pod Radhoštěm vyrazili do lesů v okolí Hutiska kolem deváté hodiny ráno. Po chvíli se však navzájem ztratili. Starší si říkal, že se potkají ve smluvený čas u auta, a proto situaci neřešil a pokračoval v hledání hřibů. Mladší se však rozhodl vrátit k autu, protože byl v lese poprvé a měl strach, že zabloudí. Protože bylo teprve kolem desáté hodiny dopoledne a sraz u auta měli až ve 13 hodin, rozhodl se, že zajede ke své hodně vzdálené rodině na Pustevny. Autobusem dojel k restauraci Zavadilka v Prostřední Bečvě a dál šel pěšky. U vzdálených příbuzných zůstal až do čtyř hodin odpoledne. Pak jel autobusem do Rožnova pod Radhoštěm, tam přesedl na autobus do Frenštátu, kde bydlí. Kolem půl sedmé, když dorazil domů, mu řekla manželka kamaráda, který s ním byl na hřibech, že ho hledá policie.

Mezitím po muži v lese pátralo asi 70 lidí, konkrétně 60 hasičů a 10 policistů. „Před samotnou pátrací akcí v lese kolegové prověřili bydliště pohřešovaného muže a další místa, kde přicházelo v úvahu, že by se mohl pohřešovaný zdržovat. Dozvěděli jsme se, že zmizelý muž nemá téměř žádné blízké příbuzné. Mobilní telefon muž u sebe neměl. Další chybou bylo, že nepřišel ve smluvený čas k autu, kde se měl se svým známým potkat. Starší z mužů měl pochopitelně o svého kamaráda strach, a proto kolem čtvrté hodiny odpoledne kontaktoval policii,“ dodala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x