Vážně popáleného musel vrtulník transportovat ze Zlína do Ostravy

ZLÍN - Vážné popáleniny utrpěl v pátek osmačtyřicetiletý muž, kterému v bytě ve zlínské Lorencově ulici vzplála matrace. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí krajské záchranky Petr Olšan.

K požáru vyjeli hasiči krátce po deváté hodině dopolední, matrace hořela muži bydlícímu v pátém poschodí. „Muž manipuloval s ohněm a od něj mu chytla matrace. Hořící matraci se rozhodl odnést do koupelny ve snaze ji ve vaně uhasit. Ta ale byla plastová a oheň se tak ještě rozšířil. Intoxikovaného muže objevili až hasiči a ti ho také předali záchranářům,“ poznamenal Olšan.

Muž utrpěl popáleniny II. stupně na 25 procentech těla, zejména v oblasti obličeje a rukou. „S podezřením na popálené dýchací cesty jsme ho převezli na urgentní příjem do zlínské nemocnice, odkud pak pacienta transportoval vrtulník na vyšší pracoviště do Ostravy,“ upřesnil Olšan.

Podle prvotních poznatků vyšetřovatele požárů se škoda pohybuje okolo 100 tisíc korun. „Samotnou příčinou byla nedbalost uživatele,“ dodal mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’16080′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚831‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚16080‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

Mapa


Zobrazit místo Vážně popáleného musel vrtulník transportovat ze Zlína do Ostravy na větší mapě

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x