Ve Valašských Kloboukách otevřou opravený dům dětí a mládeže

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Dům dětí a mládeže ve Valašských Kloboukách se po rekonstrukci otevře v pondělí 7. října. Jak server Zlin.cz informovala mluvčí města Lenka Zvonková, zařízení zatím bude fungovat v omezené míře.

Podmínky pro trávení volného času dětí i dospělých v některém z bezmála pěti desítek kroužků se po rekonstrukci domu dětí a mládeže podstatně zlepší. Budova získá nová plastová okna a vstupy, zateplení střechy i obvodových zdí, novou střešní krytinu i ekologický zdroj vytápění na biomasu. V tomto týdnu se postupně dokončovaly práce na interiérech, zbývá ještě zprovoznit kotelnu. Zápis do kroužků se však již rozjíždí, zájemci se mohou hlásit od pondělí 7. října.

„Původní projektovaný rozpočet investiční akce dosahoval výše přes devět milionů korun, ve výběrovém řízení se nám však podařilo vysoutěžit cenu 6,2 milionu. Realizace je podpořena rovněž dotací Operačního programu Životní prostředí,“ sdělil vedoucí investičního odboru valašskokloboucké radnice Radek Bařinka. Projekt má přinést značné energetické úspory.

V nadcházejících dnech budou završeny práce v interiéru, především instalace nových rozvodů a radiátorů. Vedení domu dětí a mládeže proto oznámilo zahájení činnosti od příštího týdne. „Od pondělí 7. října tačnou zápisy do kroužků. Letos nabízíme téměř pět desítek volnočasových aktivit se společenskovědním, technickým, přírodovědným i sportovním zaměřením,“ sdělil ředitel domu dětí a mládeže Michal Láník. Přihlášky by měli zájemci odevzdat nejpozději do 20. října.

„Náš provoz ovšem bude do dokončení kotelny a zahájení vytápění částečně omezený, proto zájemcům doporučujeme, aby sledovali aktuální informace o termínu a místě konání první hodiny jejich kroužku na našich webových stránkách,“ upozornil ředitel Láník.

Souběžně s rekonstrukcí domu dětí a mládeže finišují ve městě i práce na venkovní fasádě polikliniky a rovněž základní školy. Zde se dbá na maximální bezpečnost dětí i pedagogů, vstup do budovy je možný jen zabezpečeným koridorem přes hlavní vchod. V době mimo výuku řemeslníci zajišťují také výmalbu kabinetů. Opravy by měly skončit v průběhu října.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x