Na Soví a Prostřední hoře chce město regulovat výstavbu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťská radnice se rozhodla upravit podmínky pro případnou výstavbu v lokalitě Soví hora a Prostřední hora v uherskohradišťské části Mařatice. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Jan Pášma.

Případnou výstavbu by v obou místech měl korigovat regulační plán, který je součástí územního plánu města. „Obě lokality mají velký přírodní, historický a rekreační potenciál. Významná je i přímá návaznost na ulici Vinohradskou jako místní vinařský fenomén,“ uvedl místostarosta města Uherské Hradiště Zdeněk Procházka. Vzhledem k sílícím tlakům na výstavbu rekreačních objektů a v poslední době i na výstavbu rodinných domků hrozí nebezpečí živelné zástavby a postupné ztráty charakteristických urbanistických a architektonických kvalit lokality.

Pořízení regulačních plánů je krokem k naplnění vize Strategického plánu rozvoje města Uherské Hradiště do roku 2020. Regulační plány by měly zejména stanovit cílový charakter zástavby (hustota, objemové parametry objektů, způsob využití objektů), vymezení veřejných prostranství, koncepci dopravní a technické infrastruktury a případné druhy územních rozhodnutí, která regulační plány nahradí.

„Vzhledem ke shodnému charakteru obou lokalit předpokládáme společné zpracování jedním projektantem. Po projednání vydá zastupitelstvo regulační plány jako závazný podklad pro rozhodování stavebního úřadu,“ doplnil místostarosta Procházka s tím, že výběr projektanta se uskuteční ještě v tomto roce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x