V kraji startuje další ročník soutěže O nejlepší podnikatelský záměr

ZLÍN - Technologické inovační centrum ve Zlíně spolu se Zlínským krajem vyhlásilo sedmý ročník soutěže Nejlepší podnikatelský záměr. Serveru Zlin.cz to za pořadatele sdělil Jaroslav Janečka.

Soutěž je určena všem, kdo chtějí začít podnikat, mají zajímavý nápad a podnikavého ducha. Na ty nejlepší čekají ceny v hodnotě 430 tisíc korun, navíc pořadatel jejich projekty podpoří. Zájemci se mohou přihlásit na adrese www.mujprvnimilion.cz, a to nejpozději do konce ledna příštího roku. Klání je určeno studentům středních a vysokých škol i široké veřejnosti.

Tak jako v minulém ročníku mají i letos účastníci možnost v soutěži získat prostory pro podnikání. Tím je roční bezplatný pronájem kanceláře v centru Zlína – v Podnikatelském inkubátoru Technologického inovačního centra. Tradičně bude také udělena cena pro nejaktivnější střední školu za podporu podnikatelského myšlení u studentů.

Autoři nejzajímavějších záměrů mohou k jejich rozvoji letos nově využít šestitýdenní akcelerační program a využít také zázemí Co-workingového centra. „Chceme se soutěžícími a jejich záměry intenzivněji pracovat už v průběhu soutěže a dát jím zázemí pro práci a rozvoj jejich nápadů a přiblížit jim svět podnikání,“ vysvětlila Daniela Sobieská, ředitelka Technologického inovačního centra. V rámci akceleračního programu mohou soutěžící také využít speciální workshopy a konzultace se zástupci partnerů soutěže, podnikateli a investory.

O soutěž je rok od roku větší zájem. „Z minulého ročníku už sedm soutěžících svůj podnikatelský záměr realizuje a získali své první zákazníky,“ poznamenala Daniela Sobieská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x