Rožnovu se doprava prodraží

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnovskou radnici čekají změny v oblasti dopravy, musí kraji přispět více peněz na dopravní obslužnost a navíc se předpokládá ukončení dotace linky Dolní Paseky - centrum města. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Příspěvek obcí Zlínskému kraji na dopravní obslužnost by se měl zvýšit ze 70 korun na 85 korun na osobu. Kraj původně navrhoval částku až 100 korun na obyvatele, to ale zastupitelé odmítli.

Vyšší příspěvek na částečné pokrytí prokazatelných ztrát dopravcům provozujícím veřejnou linkovou autobusovou dopravu na území Zlínského kraje začne Rožnov kraji platit od 1. ledna. „Dle platné smlouvy hradíme z rozpočtu města roční příspěvek na dopravu ve výši 1,18 milionu korun. Pro rok 2014 se tak částka zvýší na 1,43 milionu korun,“ informovala starostka Rožnova Markéta Blinková.

Kromě zvýšení příspěvku se na území města předpokládá také ukončení dotace linky Dolní Paseky – centrum města. „Na zvážení zastupitelů je buď linku trvale zrušit, nebo dotovat z vlastního rozpočtu. Znamenalo by to uzavřít s dopravcem individuální smlouvu o úhradě prokazatelné ztráty. Předpokládané výdaje se odhadují na 350 tisíc korun ročně. Zastupitelé o tom ještě budou jednat. Nepředpokládám ale, že bychom linku zrušili,“ uzavřela Blinková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x