Ukončení projektu Modernizace a rozšíření sportovního areálu Zlín

V pátek 4.10. 2013 byl ukončen projekt Modernizace a rozšíření sportovního areálu Zlín. Nedojde tedy k čerpání financí z evropských dotací. Společně s ROP byla ukončena administrace tohoto dotačního programu. 4 roky usilovné práce a vynaložené několikamilionové investice tak byly bohužel zmařeny.

Nás velice mrzí to, že za poslední 4 roky nám byly neustále házeny klacky pod nohy a závist a hloupost zvítězila nad myšlenkou sportoviště pro rodiny s dětmi,“ řekl Michal Cepek, ředitel společnosti Sporthouse CZ Corporation s.r.o, která zlínský lyžařský svah provozuje.

Odkaz Tomáše Bati umožňovat lidem volnočasové aktivity ve Zlíně a dělat něco pro rodiny s dětmi bohužel ostře narazil na záporné stanovisko zlínské Strany zelených, která se v prvních dvou letech o tuto záležitost vůbec nezajímala a až po přidělení dotace z ROP ve výši 35 milionů korun do projektu ostře zasáhla a vystupovala proti němu.

Nezaznamenal jsem, že by tato strana tak razantně vystupovala proti stavbě jakéhokoliv supermarketu, továrny apod. Musíme si uvědomit, že toto je velkým varováním pro jakéhokoliv investora u nás„, dodal Michal Cepek.

Můžu ale s jistotou našim návštěvníkům vzkázat, že nás stávající situace v žádném případě neodradí v dalším pokračování naší činnosti a že rozhodně chceme, aby ve Zlíně naše sportoviště bylo postaveno a rozhodně uděláme vše pro to, aby projekt Modernizace a rozšíření sportovního areálu Zlín znovu ožil„, řekl na závěr Michal Cepek.

Na provozu stávajícího lyžařského areálu ve Zlíně včetně mateřské školky se nic nemění. Už teď se připravuje na zimní sezonu, lyžařskou školu i další doprovodné aktivity průběhu celé nadcházející sezony.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x