Vsetínská nemocnice získala dvě lůžka pro intenzivní péči

VSETÍN - Dvě nová speciální lůžka pro intenzivní péči v hodnotě 200 tisíc korun získalo v těchto dnech chirurgické oddělení Vsetínské nemocnice. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí nemocnice Lenka Plačková.

Lůžka pořídilo oddělení díky sponzorskému příspěvku společnosti Indet Safety Systems, která nemocnici dlouhodobě podporuje. „Nová lůžka nahradila již letitá, mechanicky ovládaná lůžka. Rozdíl je obrovský,“ komentoval vedoucí lékař JIP a zástupce primáře Radim Slováček.

Snadno polohovatelná, elektricky ovládatelná lůžka jsou v péči o pacienty ve vážném zdravotním stavu, po těžkých úrazech a náročných operacích velmi důležitá.

Jednotka intenzivní péče chirurgického oddělení Vsetínské nemocnice se v loňském roce starala o 692 pacientů, celé chirurgické oddělení pak o více než tři tisíce hospitalizovaných pacientů. Chirurgové ošetřují nemocné či poraněné pacienty ze Vsetínska, ale vyhledávají je také lidé z širšího okolí, s akutními i chronickými nemocemi. Kromě všeobecné chirurgie se specializují na vybrané oblasti, ve kterých aplikují nejmodernější metody s využitím šetrných, neinvazivních postupů. Velká pozornost je věnována léčbě onemocnění zažívacího traktu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x