Rožnovsko mapují vojáci

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnov a jeho okolí začal v úterý mapovat Vojenský geografický a hydrometeorologický ústav. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Tomáš Gross.

Území mikroregionu Rožnovsko bude Vojenský geografický a hydrometeorologický ústav zajímat do pátku 11. října. Cílem je mapování objektů pro obnovu vojenských topografických map.

„Místní šetření se provádí s využitím leteckých měřických snímků jízdou v terénu. Obsahem místního šetření je prověřit pohledem či dotazem charakter těch objektů, které jsou na leteckých snímcích špatně čitelné. Nutné je také přeměřit parametry nových silnic, mostů a jiných objektů, zjistit druh výroby u průmyslových nebo jiných podniků, u nichž došlo za poslední období ke změně, a zejména prověřit a projet vybrané i neveřejné zpevněné komunikace především v lesních oblastech,“ uvedl referent krizového řízení rožnovského radnice Jan Winkler.

Oprávnění ke vstupu do prostorů a provádění mapovacích prací prokazují příslušníci Vojenského geografického a hydrometeorologického úřadu speciální průkazkou Ministerstva obrany ČR. „Žádáme tímto občany města a obcí mikroregionu o poskytnutí nezbytné součinnosti vysílaným příslušníkům Vojenského úřadu,“ doplnil Jan Winkler.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x