Filmaři přijedou do Zlína točit nový český film Intimity

ZLÍN - Nový celovečerní film od tvůrců Tajemství staré bambitky se začne natáčet tento týden ve Zlíně. Serveru Zlin.cz to sdělila Světlana Divilková ze zlínské radnice.

Tentokrát nepůjde o pohádkový příběh, ale o film pro dospělé s příznačným názvem Intimity. „Rádi bychom prostřednictvím filmu Zlín zviditelnili. Je to takový pokus o resuscitaci filmu v kdysi filmovém Zlíně,“ uvedl autor scénáře, zlínský rodák, Evžen Gogela. „Jsem patriot. Navíc ze Zlína pochází i kameraman Tomáš Kresta a grafik-designér Roman Werner,“ dodal Gogela. Město Zlín se stalo partnerem filmu a menší roli v něm bude mít i primátor Miroslav Adámek. „Jsme rádi, že se Zlín stává znovu cílem filmařů. Navíc tvůrci filmu jsou zárukou kvality,“ uvedl náměstek primátora Miroslav Kašný.

Filmový štáb zahájí natáčení ve Zlíně v pátek 11. října v 16 hodin v budově Centroprojektu, večer se pak filmaři přesunou na pětadvacetimetrový bazén v městských lázních. V sobotu 12. října bude od devíti do 17 hodin pokračovat natáčení v klubu Golem, kde by měl filmový kompars vytvořit pravou rockovou atmosféru. Další den, v neděli 13. října, přijdou na řadu exteriéry v okolí Zlína. „Dlouho jsme hledali nejlepší výhled na město a nakonec jsme ho našli na kopci v Příluku,“ uvedl Evžen Gogela. Natáčet se bude například i na Letné a filmaři zajedou také na valašské kotáry do Slušovic. Samotné centrum města, náměstí Míru, obsadí autoři a protagonisté filmu v pondělí 14. října v devět hodin. Začnou u kašny naproti zlínské radnici a později se přesunou do parku u knihovny.

Režie filmu Intimity se ujal Ivo Macharáček, který je spolu s Evženem Gogelou podepsaný i pod úspěšnou pohádkou Tajemství staré bambitky (na ČT ji viděly dva miliony diváků) a sitkomem Helena (jeden milion diváků na TV Nova). Film Intimity má skvělé herecké obsazení: Zlata Adamovská, Petr Štěpánek, Ondřej Vetchý, Tomáš Klus, Jitka Ježková, Martin Stránský, Kristýna Leichtová, Jaroslav Plesl, Petra Hřebíčková a další.

Intimity je celovečerní nezávislý film, který se skládá ze sedmi fragmentů milostných příběhů vzájemně propojených v čase. Intimity divákům ukáže sedm pohledů na lásku v jejich různých stádiích, od teenagerské až po seniorskou, a to v reálném nadnárodním světě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x