Řidička ve Zlíně nadýchala skoro tři promile

ZLÍN – Skoro tři promile alkoholu kolovalo v krvi pětačtyřicetileté ženě z Želechovic, kterou policisté nachytali ve zlínské části Lužkovice za volantem. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí městských strážníků Šárka Škubalová.

Policisté ženu odhalili v úterý odpoledne na ulici Šefranice. „U lesa stálo zaparkované vozidla Škoda Octavia. Na místě řidiče ležela žena. Její poloha vzbudila v hlídce podezření, že se jí udělalo nevolno, a proto ji kontaktovala,“ vysvětlila Škubalová.

Oslovená strážníkům sdělila, že jen čeká na přítele, který šel do lesa na houby. „Vzhledem k tomu, že z ní byl cítit alkohol, pojali strážníci podezření, že by dotyčná mohla později řídit. Proto setrvali v blízkosti daného místa,“ podotkla mluvčí.

Netrvalo dlouho a vozidlo se skutečně dalo do pohybu. Hlídka jej zastavila. Žena z Želechovic však odmítla dechovou zkoušku, a proto strážníci přivolali státní policii. Později se policisté nestačili divit. „První dechová zkouška prokázala 2,73 promile a při opakované dokonce 2,82 promile alkoholu v dechu,“ zdůraznila Škubalová.

Žena vše vysvětlovala tím, že si ráno dala skleničku vína. „Vzhledem k výsledkům zkoušek se však její tvrzení zjevně nezakládalo na pravdě,“ dodala mluvčí s tím, že případ si převzala státní policie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x