Plzni sfoukli hned na úvod pěnu. Hokejisté PSG vyhráli v repríze finále 4:1

Na tenhle zápas, první obou týmů od jarního historického finále, asi hned tak nezapomene Lukáš Mensator, nástupce Marka Mazance v plzeňské kleci. Hned v první minutě dostal upachtěný gól připsaný střelci Ondřeji Veselému a 76 vteřin od úvodního buly už utíkal na střídačku, když ho podruhé překonal domácí  Marek Melenovský.

Mensatorův náhradník Machovský se sice stačil rozehřát, ale v 7. minutě mu propálil puk do branky Leška. Základ k beraní výhře jako z nejrůžovějšího hokejového snu nebo pohádky ovčí babičky.

Hosté si v šatně, kde před půl rokem voněly doutníky a stříkalo šampaňské, řekli, že to tak dál nepůjde. A co řekli, plnili hned na úvod druhé části, kdy Horčičkovi zkazil vidinu nulového zápisu Ján Sýkora. Další vzmach už ale domácí golman nepřipustil, blýskl se řadou efektních plně efektivních zákroků. 

V samém závěru zkusili hosté power play, Leška si připsal třetí kanadský bod, když nabil Balaštíkovi a ten s tváří hráče pokeru pečetil výhru do prázdné branky. Na úsměv mu ovšem nezbyla chvilka ani po přesné ráně, což je škoda, léty prověřený dvorní nahrávač Petr Leška to naštěstí tradičně zvládl i za něho.

PSG Zlín – Škoda Plzeň v 11. kole hokejové Tipsport extraligy 4:1.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x