Největší z pierotů bude mít premiéru

ZLÍN - Ojedinělou kombinaci činohry, šansonu a pantomimy nabídne sobotní premiéra Městského divadla Zlín Největší z pierotů. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí divadla Veronika Jurčová.

Scénář napsal podle knihy Františka Kožíka sám ředitel divadla Petr Michálek a jako režisérka ve Zlíně hostuje Zoja Mikotová. Postava Kašpara Deburaua, rodáka z Kolína, který svým hereckým uměním dobývá Paříž, je velkou hereckou příležitostí pro Zdeňka Julinu. Jako host se na divadelních prknech představí i valašský hudebník a textař František Segrado.

„Kožík vystudoval sice práva, ale taky hereckou konzervatoř. Měl velký vhled a Největšího z pierotů napsal s obrovským zaujetím,“ uvedla o rodákovi z nedalekého Uherského Brodu Zoja Mikotová.

Největší z pierotů je příběhem plným emocí. Ty bude na jevišti ještě více umocňovat hudba. „Vybrali jsme texty básní různých českých i zahraničních autorů, které pro nás zhudebnil Zdeněk Král. Zpívat je budou Helena Čermáková a František Segrado, který přijal naši nabídku na hostování,“ doplnil ředitel divadla Petr Michálek s tím, že oba budou průvodci celého příběhu. Reprezentovat budou ženský a mužský princip a sbíhat se budou k postavě Jeana Gasparda Deburaua v podání Zdeňka Juliny.

Největší z pierotů bude mít ve Velkém sále premiéru 12. října v 19 hodin. V pátek 11. října v 10 hodin se koná veřejná generálka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x