V Kroměříži začne deratizace

KROMĚŘÍŽ - V Kroměříži začne brzy velkoplošná deratizace zaměřená na hubení potkanů. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Pavel Zrna.

Deratizace se v Kroměříži uskuteční ve dnech 15., 23. a 29. října. Boj proti hlodavcům je pravidelným krokem radnice, ke kterému přistupuje hlavně kvůli udržení situace pod kontrolou. Výskyt hlodavců nedosahuje kalamitních rozměrů, ale přesto se návnady na veřejných prostranstvích objevují každoročně.

„Použijeme chemickou aplikaci, což je dnes nejspolehlivější a nejrozšířenější způsob boje proti hlodavcům. Nástrahy necháme naklást do kanalizační sítě, do nor a do vybraných objektů,“ upřesnil Zrna.

Ukončením velkoplošné deratizace práce firmy ve městě nekončí. Firma bude provádět čtvrtletní kontroly míst nejvyššího výskytu hlodavců s položením dalších nástrah. Pokud to bude situace vyžadovat, mohou se občané obrátit přímo na pracovníky firmy při jejich činnosti ve městě, nebo nahlásit své poznatky na Městský úřad Kroměříž – odbor služeb.

Potkani jsou přenašeči původců řady nebezpečných onemocnění přenosných i na člověka. Počet onemocnění se pohybuje kolem třiceti a k nejvýznamnějším z nich patří mor, leptospiroza a salmoneloza. Hlodavci navíc způsobují škody na potravinách, objektech, kanalizaci, komunikacích, kabelových rozvodech a podobně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x