Lidé ve Valašských Kloboukách budou třídit odpad do barevných tašek

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Už dvě stě domácností ve Valašských kloboukách dostalo sadu tří barevných tašek na tříděný odpad. Praktický pomocník jim má usnadnit organizaci třídění skla, papíru a plastu, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

Tašky poskytla občanům zdarma radnice ve spolupráci se společností Ekonom. „Další dvě stovky tašek rozdělíme dalším občanům a účastníkům bonusového programu Třídím,“ řekla Zvonková.

Distribuce se dotkla sídliště Luční a lokalit Zahradní a Na Výsluní. „Tašky jsme předávali občanům, kteří měli řádně zaplacený poplatek za komunální odpad,“ řekla referentka odboru životního prostředí Leona Vlčková s tím, že právě v pondělí začne distribuce druhé poloviny barevných sad. Přednostně je dostanou právě účastníci bonusového programu. Až po naplnění zájmu ze stran těchto občanů dostanou zbylé tašky ostatní uchazeči.

„Zájemci se mohou hlásit telefonicky na čísle 577 311 106 nebo se dostavit osobně. V případě vyšší poptávky vytvoříme pořadník pro stejnou akci v příštím roce,“ poznamenala Zvonková.

Atraktivní sady barevných tašek jsou dalším prostředkem, který Valašské Klobouky využívají k motivaci občanů v třídění odpadů. „Společné úsilí přináší ovoce. Naposledy to bylo v podobě druhého místa pro město v krajské soutěži O keramickou popelnici,“ doplnila Zvonková.