Mateřská škola v Otrokovicích bude během Vánoc zavřená

OTROKOVICE – Všech sedm odloučených pracovišť Mateřské školy Otrokovice bude i s oddělením pro děti ve věku od jednoho do tří let v období Vánoc zavřeno. Děti se do zařízení nedostanou od 23. prosince do 1. ledna, informovala server Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Mateřská škola zahájí provoz už 2. ledna, přestože školáci nastupují po vánočních prázdninách až v pondělí 6. ledna. „Tímto rozhodnutím chceme dát rodičům možnost vrátit se do práce už od začátku roku, aniž by museli složitě zajišťovat hlídání dětí,“ vysvětlila ředitelka Mateřské školy Otrokovice Magda Zycháčková.

Zařízení v sedmi odloučených pracovištích navštěvuje téměř 600 dětí. „Přijmout takové množství dětí a uspokojit zájem všech rodičů umožnilo otevření nového odloučeného pracoviště se třemi třídami v Základní škole Trávníky,“ podotkla Vaculová.

Podle ní má každé pracoviště svůj vzdělávací program, který vychází z projektu Mateřské školy Otrokovice Barevné korálky. „Jeho hlavní myšlenkou je, aby dítě postupně získávalo dovednosti, poznatky, prožitky, zkušenosti a vytvářeno si životní hodnoty a postoje stejně tak, jak se navlékají korálky na šňůrku. Korálky jsou jednou navlečené všechny, ale osobnost člověka se utváří po celý jeho život,“ objasnila Zycháčková.

--> --> --> --> -->