Zlínská zoo očekává příjezd lvic konžských

ZLÍN – Dvě nové lvice konžské rozšíří v noci na středu zlínskou zoologickou zahradu. Přijedou ze Zoo Lisabon, informoval server Zlin.cz Pavel Shromáždil ze zlínské zoo.

Lvice by měly do Zlína dorazit před půlnocí. „Ve středu ráno je pak budeme vykládat do chovatelského zázemí,“ sdělil Shromáždil.

Podle něj už má zahrada dlouhodobé zkušenosti s chovem lvů. „Dvě nové lvice ovšem představují jistý milník v chovu těchto majestátných koček v naší zahradě,“ podotkl Shromáždil.

Zoo má v současnosti samce Trezora. „Lvice ale nepřijedou proto, abychom je spojili s Trezorem. Budou od něj naopak chované odděleně, i když budou obývat stejnou expozici. Umístíme je do africké části zahrady za venkovním výběhem nosorožců tuponosých a nedaleko výběhu afrických slonic,“ řekl.

Kvůli příchodu lvic upravili pracovníci zoo vnitřní ubikaci i venkovní výběh. „Zvýšili jsme elektrický ohradník, protože samice jsou staré dva roky, jsou to tedy mladice,“ poznamenal Shromáždil.

Dodal, že v současnosti je ve 13 evropských zahradách registrováno 62 jedinců lva konžského. „Staneme se tak čtrnáctou zahradou, kde bude možné vidět lovce afrických savan,“ zakončil.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x