V Brodě dokončili regeneraci sídliště

UHERSKÝ BROD - Veřejnou prezentací projektu v kině Máj byla ukončena III. etapa regenerace panelového sídliště Pod Vinohrady v Uherském Brodě. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Elen Sladká.

Zájemci se navíc mohli seznámit s nadcházející IV. etapou regenerace tohoto sídliště, prohlédli si zrekonstruované dětské hřiště v ulici Revoluční a zhlédli ukázky cvičení na nových venkovních posilovacích strojích.

III. etapa zlepšování vzhledu a funkčnosti sídliště Pod Vinohrady trvala od září loňského roku a práce byly ukončeny letos v červnu. Celkové náklady se vyšplhaly na 8,2 milionu korun, z toho dotace z ministerstva pro místní rozvoj činila čtyři miliony korun.

Peníze tentokrát posloužily na rekonstrukci chodníků a schodišť včetně mobiliáře, rekonstrukci parkoviště v ulici Revoluční a k úpravě stanovišť pro kontejnery. Nedílnou součástí této etapy byla rekonstrukce dětského hřiště vedle základní školy a vytvoření venkovní posilovny, která je v Uherském Brodě naprostou novinkou.

V současné době už začala realizace poslední, IV. etapy regenerace. Ta by měla skončit v příštím roce. „V rámci ní nechá město zrekonstruovat téměř tři tisíce metrů chodníků a schodišť včetně mobiliáře, opravit parkoviště a doplnit více než 60 nových parkovacích míst, upravit šest stanovišť pro kontejnery, rekonstruovat tři dětská hřiště, část komunikací v okolí polikliniky a ulice Emila Háby. U budovy polikliniky a v ulici Partyzánů vzniknou nová odpočinková místa a necháme zde odstranit několik menších nefunkčních objektů,“ doplnila Sladká.

Předpokládané náklady poslední etapy jsou 8,7 milionu korun, dotace činí čtyři miliony korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x