Valašskokloboučtí gymnazisté zvítězili v ekologické olympiádě

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Studenti Gymnázia Valašské Klobouky zvítězili v Ekologické olympiádě středoškoláků Zlínského kraje. Jak serveru Zlin.cz řekla Sandra Novotná Kollerová z valašskokloboucké radnice, stalo se tak poprvé za devatenáctiletou historii přírodovědného klání.

Stříbro patří družstvu ze Střední přírodovědné a zemědělské školy Rožnov pod Radhoštěm a bronz si odvezli studenti Gymnázia Zlín – Lesní čtvrť. Třídenní olympiáda s tématem Přírodní zahrada – příroda pod našimi okny se konala ve Valašských Kloboukách.

„Deset tříčlenných studentských týmů za spolupráce svých pedagogů usilovalo o co nejlepší složení teoretických testů, splnění praktických úkolů i tvorbu vlastních projektů. Vše se točilo okolo přírodních zahrad, jejich druhové skladby a využití přírodních produktů. Při plnění zadání s touto tématikou si nejlépe vedli Jiří Fusek, Markéta Sýkorová a Gabriela Sucháčková z Gymnázia Valašské Klobouky,“ konstatovala ředitelka olympiády Pavlína Kolínková.

Cílem olympiády je nejen najít nejlepší řešitele úkolů, ale také něco účastníkům předat. „Chceme jim zprostředkovat nové zkušenosti a zážitky, naučit je spolupráci a vzájemné pomoci,“ dodala ředitelka.

Ekologickou olympiádu středoškoláků finančně podpořil i Zlínský kraj. Celostátním pořadatelem a koordinátorem soutěže je Český svaz ochránců přírody.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x