Baťův institut čeká první autogramiáda knihy

ZLÍN – Autogramiáda a pásmo písni a přednesu z nové knihy Foukací povídky od Petra Nikla se uskuteční v pátek v 18.00 hodin v prostorách kavárny 14|15 BAŤOVA INSTITUTU. Knihu představí autor spolu s Liborem Stavjaníkem, který se podílel na tvorbě barevně pojaté a hravé knihy, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí institutu Michaela Mitáčková.

Autorská kniha Petra Nikla Foukací povídky je souborem kratších textů pro děti. „Jsou inspirované a ilustrované hračkami jeho maminky. V jejich prostředí vyrůstal a mnohdy jako první testoval jejich odolnost,“ uvedla Mitáčková s tím, že rovněž vyšla doplněná reedice katalogu Libuše Niklové, v němž jsou také fotografie Libora Stavjaníka.

„Samotné hračky navržené Libuší Niklovou budou také hlavními aktéry celého večera. Děti si je během autogramiády budou moci osahat, pohrát si s nimi a vyzkoušet jejich odolnost,“ poznamenal spoluautor ilustrací a fotografií Libor Stavjaník.

Lze si prohlédnout i novou kolekci hraček, která vznikla pro letošní Designblok. Kolekci čtyř nafukovacích hraček navrhli mladí čeští designéři.

--> --> --> --> -->