Zlín oslaví Den stromů v parku u zámku

ZLÍN – Jak správně zasadit ovocný strom se v pátek mohou naučit lidé ve Zlíně. Zlínská radnice, která letos zvítězila se svým projektem v celostátní soutěži Město stromů, totiž pořádá Stromové slavnosti, uvedla pro Zlin.cz Světlana Divilková ze zlínského magistrátu.

Výsadba jabloní se uskuteční v sadu na Růmech. „Sraz pro veřejnost je v plánu na devátou hodinu ranní nad garážemi v lokalitě Růmy východně od lyžařského svahu,“ informovala Divilková. „Vysazovat budeme šedesát nových jabloní. Pokud nám nebude přát počasí, výsadbu přesuneme o týden,“ doplnil náměstek primátora Bedřich Landsfeld.

V úterý se v parku Svobody bude konat Den stromů. Program začne v deset hodin vyhlášením vítězného stromu ankety Strom města Zlína 2013 a výsadbou nového stromu náměstkem primátora Landsfeldem. Během akce si děti v parku vyzkouší zážitkové lezení po stromech a další zábavné stromolezecké aktivity. „Připravené bude sázení stromečků do květináčů, tvořivá dílnička ze dřeva nebo poznávačky stromů a zvířat,“ dodala Divilková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x