Lidé mohou ve Štítné přijít na med a slivovici

ŠTÍTNÁ NAD VLÁŘÍ – Devátý ročník Medového odpoledne se v sobotu uskuteční ve Štítné nad Vláří. Zájemci mohou ochutnat med nebo slivovici a další věci, informovala server Zlin.cz za pořadatele Zuzana Tarabusová Rybářová.

„Podstatou celé akce jsou ochutnávky všeho druhu. Návštěvníci si mohou dát květový, akátový, lipový, lesní med a další jeho druhy i ostatní včelí produkty,“ uvedla Tarabusová Rybářová. Chybět nebude tombola s přírodními produkty.

Příchozí se mohou podívat na živé včely ve skleněném úle, na výrobu svíček z včelího vosku, praktické ukázky včelařských prací nebo výpěstky zahrádkářů.

K ochutnání bude i slivovice. „Už v pátek večer bude posudková komise hodnotit nejlepší med a tradiční trnkovou slivovici. Příznivci valašského moku dávají k posouzení půllitrový vzorek, který pak koštuje laická komise. V sobotu pak může vzorek ochutnat i široká veřejnost,“ řekla.

K poslechu zahraje cimbálová muzika Vincúch z Valašských Klobouk a představí se také děti ze škol a školní soubor Javorníček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x