Senioři se seznámili s chodem krajského úřadu

ZLÍN – Jak funguje Zlínský kraj, jaké jsou jeho pravomoci v systému veřejné správy a jaký je vztah mezi krajem a obcemi, to byla hlavní témata, která ve čtvrtek zazněla na setkání členů seniorských organizací Zlínského kraje se zástupci jeho vedení. Pozornost byla zaměřená na rizika spjatá s předváděcími prodejními akcemi, řekla mluvčí hejtmanství Gabriela Sýkorová Dvorníková.

Seminář pro sedm desítek seniorů uspořádal Zlínský kraj ve spolupráci se Středomoravskou agenturou rozvoje venkova a Univerzitou Palackého v Olomouci. „Za kraj se zúčastnila radní Taťána Valentová Nersesjan, předsedkyně výboru zastupitelstva Milena Kovaříková, vedoucí odboru strategického rozvoje krajského úřadu Milan Filip a jako hosté zavítaly europoslankyně Olga Sehnalová a psycholožka Romana Mazalová, spoluautorka dokumentu Šmejdi,“ vyjmenovala Sýkorová Dvorníková.

Filip v základních faktech představil kraj a je úřad. Kovaříková mimo jiné zmínila program podporující včelaře. Nersesjan účastníkům objasnila, jak funguje síť sociálních služeb včetně problematiky jejich financování a seznámila seniory s největšími plánovanými investičními akcemi v resortu sociálních věcí.

Zvláštním bodem programu bylo odborné nastínění psychologických aspektů předváděcích akcí. „Na toto téma, které vyvolalo živou diskusi a výměnu osobních zkušeností, s přítomnými hovořila psycholožka Romana Mazalová, která se podílela na dokumentu Šmejdi,“ podotkla mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x