Školní ulici čeká obnova

VSETÍN - V rámci plánovaných změn na vsetínském sídlišti Trávníky začaly práce ve Školní ulici. Vzniknou zde nové chodníky i parkovací místa, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

„Hned na jaře příštího roku počítáme se zahájením řady velkých investičních akcí. Vzhledem k tomu, že se nám při výběrových řízeních daří snižovat ceny a šetřit tím finance, zahájili jsme revitalizaci Školní ulice již letos. Lidé z této lokality už dlouho čekali na opravu chodníků a nových parkovacích míst. Naší snahou také je, aby se nepříznivá dopravní situace zde co nejrychleji vyřešila,“ sdělila starostka Iveta Táborská.

Cena stavebních prací byla vysoutěžena ve výši 4,7 milionu korun včetně DPH, přičemž dotace je ve výši 85 procent z uznatelných nákladů.

Revitalizace se dočká území o rozloze téměř osm tisíc metrů, které je ohraničeno ulicemi Školní, Josefa Sousedíka, Matouše Václavka a ulicí Zelená.

Ve Školní ulici vznikne po dokončení prací 49 parkovacích stání, chodníky budou nově ze zámkové dlažby a město tu nechá postavit nové plochy pro kontejnery na komunální odpad. „Součástí projektu je také výsadba stromů, keřů a regenerace se dočká i travnatá plocha a mobiliář,“ poznamenala Táborská.

V příštím roce bude revitalizace lokality pokračovat úpravami v parku mezi sídlišti Trávníky a Rybníky. Nový vzhled parku bude odpovídat požadavkům, které vznikly při veřejných projednávání s místními občany.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x