Zlínští herci se rozhodli natočit krátká videa na internet v nákupním centru

ZLÍN - Zlínští divadelníci v těchto dnech opakovaně překvapili odpolední návštěvníky Zlatého Jablka ve Zlíně. Do centra dorazili v přestrojení za zákazníky, člena ochranky nebo například prodavačku jedné z prodejen a znenadání předvedli jedno z hudebně-tanečních čísel nového muzikálu Divotvorný hrnec, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí divadla Veronika Jurčová.

Nečekané herecké scénky snímala více než desítka předem připravených kamer. Ze sestřihu vznikne takzvaný flash mob, krátké video s jednoduchým, ale zajímavým příběhem určené především k šíření na internetu, kterým chce Městské divadlo Zlín oslovit nové diváky a upoutat pozornost zejména mladšího publika.

V zahraničí není flash mob žádnou novinkou, v Česku se však těch zdařilých najde poskrovnu. „Nás konkrétně hodně inspiroval flash mob brněnské filharmonie, který hudebníci před nedávnem natočili v nákupním centru Vaňkovka,“ prozradila umělecká šéfka Hana Mikolášková, která celou akci naplánovala a zorganizovala. Smyslem podobných videí je podle ní ukázat lidem, jak dokáže umění (hudba, divadlo či tanec) proměnit všední realitu v nevšední zážitek.

Ústředními postavami videa jsou protagonisté z Divotvorného hrnce Petra a Radovan Královi, Markéta Kalužíková a Marek Příkazký, které do páru spojila divadelním kouzlem hluchoněmá Susan Jana Drgová. Návštěvníkům nákupního centra zazpívali slavný duet Tam za tou duhou a předvedli choreograficky náročnou ukázku z Rainbow dance. Na přípravě flash mobu se podílelo celkem 36 lidí s konkrétními úkoly.

Natáčení flash mobu bylo tečkou za téměř dvoutýdenní interaktivní výstavou Městského divadla Zlín ve Zlatém Jablku s názvem Víte, kde začíná sen?, prostřednictvím které divadelníci ukázali kolemjdoucím zákulisí, kostýmy, historické přístroje na výrobu hromu a větru a řadu dalších věcí, které při běžné návštěvě divadla nejsou k vidění.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x