Hokejisté zlínské univerzity startují v Evropské univerzitní hokejové lize

ZLÍN -  Fanoušci hokejového týmu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně se opět dočkají mezinárodních bitev. V nové sezoně už však nepůjde pouze o přátelská utkání - UTB Hockey Team totiž vstupuje do Evropské univerzitní hokejové ligy (EUHL), serveru Zlin.cz to sdělil Jan Malý z tiskového oddělení školy.

Nově vznikající soutěž bude zahájena ve středu 6. listopadu v 19 hodin, kdy ve Zlíně odstartuje zápas hokejistů zlínské univerzity proti City University of Seattle sídlící v Trenčíně.

S myšlenkou na evropskou univerzitní ligu přišel Jaro Straka. K založení tohoto projektu ho vedla vlastní zkušenost ze zahraničí: studoval a hrál za univerzitní tým v Severní Americe a myšlenka hrát univerzitní hokej na ligové úrovni se mu zalíbila natolik, že ji chtěl přenést do Evropy. „Právě vydařené mezinárodní zápasy hokejového týmu zlínských vysokoškolák z minulých let pro mě byly motivací a motorem dotáhnou projekt EUHL do konce,“ konstatoval Jaro Straka. Do prvního ročníku se podařilo zapojit mužstva ze tří zemí – Česka (Univerzita Tomáše Bati, Univerzita Karlova), Rakouska (University of Vienna) a Slovenska (City University of Seattle – Trenčín, Paneurópska vysoká škola – Bratislava, Slovenská technická univerzita v Bratislavě a Univerzita Konštantína Filozofa v Nitře). Projekt však počítá s tím, že v dalších letech by se soutěž rozšířila na další evropské země, které by byly rozděleny do čtyř divizí.

„Po třech letech mezinárodních přátelských utkání vstupujeme do zcela nového projektu. Je to pro naše hokejisty velká výzva. Oproti přátelským utkáním se bude jednat o zápasy, v nichž půjde o body do tabulky v soutěži. A když jdeme do nějaké soutěže, tak ji chceme vyhrát,“ prohlásila za tým hokejistů zlínské univerzity jeho tisková mluvčí Andrea Fleissigová. UTB Hockey team se pyšní titulem akademického mistra České republiky z roku 2011. Akademické mistrovství je však krátkodobější akcí, zatímco EUHL je celoroční soutěž, kdy hokejisté ze Zlína přivítají na domácím ledě všechny soupeře a diváci tak budou moci vidět svůj tým mnohem častěji.

Vzhledem k tomu, že 6. listopadu půjde na Zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně o historicky první utkání této soutěže, bude přítomno celé vedení ligy, zástupci univerzit, města a kraje. Národní hymny obou zemí zazpívá pěvkyně Národního divadla moravskoslezského Simona Mrázová. Na fanoušky čeká bohatý doprovodný program a pro prvních 100 příchozích pivo zdarma. Utkání pak mohou fanoušci tradičně oslavit spolu s hráči v klubu Golem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x