Kostely ve Zlíně a Velehradě rozezní hudba

ZLÍN, VELEHRAD - V kostelech ve Zlínském kraji se chystají zajímavé koncerty, první z nich rozezní v neděli kostel sv. Filipa a Jakuba ve Zlíně. Serveru Zlin.cz to řekl Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Výtěžek z dobrovolného vstupného z nedělního Benefičního koncertu ve zlínském kostele bude použit na opravu poutního kostelíka ve Štípě. V rámci programu zde budou účinkovat Lenka a Tomáš Kuběnovi na varhany a Smyčcové kvarteto Filharmonie B. Martinů Zlín ve složení Josef Vyžrálek, Josef Kubelka (housle), Miroslav Kašný (viola), David Kefer (violoncello) a Jindřiška Keferová (cembalo). Koncert začne v 16 hodin.

V sobotu 26. října se zase bude koncertovat v bazilice Nanebevzetí Panny Marie a sv. Cyrila a Metoděje na Velehradě na Uherskohradišťsku. „Své umění zde předvedou varhaník Jiří Kovář, posluchač Janáčkovy akademie múzických umění v Brně a Jiří Štica, který zahraje na housle. V programu zazní skladby například od Johanna Sebastiana Bacha, Pavla Josefa Vejvanovského nebo Petra Ebena,“ upřesnil Urbanovský. Koncert začne v 19.20 hodin, vstupné je dobrovolné.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x