V Kloboukách mají nový varovný systém

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Při mimořádných situacích bude obyvatele Valašských Klobouk varovat nový systém. Serveru Zlin.cz to oznámila Sandra Novotná Kollerová z valašskomeziříčské radnice.

Díky dotaci z Regionálního operačního programu Střední Morava mohlo město nechat nainstalovat nové hlásiče, ale rovněž prvky městského kamerového dohlížecího systému. Celá síť pak byla napojena na síť Informačního, vyrozumívacího a varovného systému Zlínského kraje.

„Přínosem modernizace varovného a informačního systému bude kvalitnější a rychlejší informování občanů o blížící se nebo nastalé mimořádné situaci. Lidé tak budou moci na dané varování včasně a adekvátně reagovat. Napojení systému na síť řízenou Zlínským krajem také zajistí přesnější, efektivnější a rychlejší nasazení sil a prostředků integrovaného záchranného systému, čímž dojde ke snížení škod na životech a zdraví obyvatel, na majetku i životním prostředí,“ sdělil starosta Dalibor Maniš.

Projekt ke zlepšení varování obyvatelstva a zvýšení bezpečnosti ve městě stál více než 2,7 milionu korun, z toho přes dva miliony tvořila dotace Regionální operačního programu Střední Morava.

Kamerový systém využívá čtyři kamerové body, tři na Masarykově náměstí a jeden u Valašskoklobouckých služeb. Prostory dosažitelné kamerami budou sledovat strážníci i republikoví policisté, a to jak online, tak ze záznamu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x