Vsetín nechá opravit dvě ulice

VSETÍN - Na 4,8 milionu korun přijde revitalizace vsetínské ulice Pod Žamboškou a části ulice Korejská na sídlišti Rybníky, která byla zahájena v polovině října. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Jana Čadová.

Městu se podařilo na projekt získat dotaci 85 procent. „Ještě předtím, než jsme začali s opravou našich komunikací, provedla společnost RWE rekonstrukci svých rozvodů plynu vedoucích právě v těchto ulicích. Je tedy předpoklad, že se v tomto úseku nebude muset po řadu let do komunikace zasahovat,“ uvedla starostka Iveta Táborská

Po dokončení prací se obyvatelé Rybníků dočkají nového povrchu chodníku u hřiště v ulici Konečná, nový asfaltový povrch dostane také ulice Pod Žamboškou od křižovatky s ulicí Konečná po křižovatku s ulicí Záviše Kalandry a také část ulice Korejská po křižovatku s ulicí Benátky. Kolem silnice povedou nové chodníky ze zámkové dlažby, které jsou navrženy včetně bezbariérových opatření pro zajištění samostatného pohybu lidmi s omezenou schopností pohybu a orientace. U kotelny domů s pečovatelskou službou vyroste nová zpevněná plocha pro umístění popelnic a kontejnerů na odpad. U pečovatelského domu a také u hřiště bude osazen nový mobiliář, zejména lavičky, stojany na kola a odpadkové koše. Dojde také k regeneraci zelených ploch.

Ve smlouvě má dodavatel stanoven termín realizace na 80 dní. Instalace nového mobiliáře, úprava zelených ploch a podobně se ale může v závislosti na klimatických podmínkách přesunout až na jaro.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x