Hradiště bude v zimě nově udržovat i chodník v ulici 1. máje

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťská radnice bude během zimy ošetřovat celkem více než 100 kilometrů chodníků a téměř 75 kilometrů silnic. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Jan Pášma.

Na silnicích I., II. a III. třídy zajistí údržbu Správa a údržba silnic Slovácka a na místních a vybraných účelových komunikacích společnost Hrates. Zimní údržba začíná od 1. listopadu a potrvá do 15. března příštího roku.

Oproti loňské zimní údržbě nastalo v souvislosti s rozsahem několik změn. „Za důležitou změnu lze považovat úpravu v ulici 1. máje. S ohledem na předpokládanou rekonstrukci chodníku v této ulici byl dříve neudržovaný úsek chodníku zařazen do udržovaných úseků,“ poznamenal Pášma. Město se také rozhodlo zajistit lepší schůdnost a sjízdnost stezky pro chodce a cyklisty. „Necháme proto nově solit asfaltobetonovou stezku podél třídy maršála Malinovského, a to v úseku od ulice Svatoplukova po podjezd pod železnicí ve směru jízdy do Kunovic vpravo,“ upřesnil Pášma.

Jako obvykle bude zimní údržba rozdělena podle důležitosti do čtyř skupin. V prvním pořadí se ošetření dočkají důležité komunikace s vysokou hustotou provozu, nebezpečná místa, frekventované křižovatky a místa, kde se často shromažďují lidé. Teprve potom přijdou na řadu cesty se střední hustotou a poté s nízkou hustotou a slepé ulice. Poslední skupinu pak tvoří neudržované vozovky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x