Ve Vsetíně začaly práce na stavbě parkoviště

VSETÍN - Na vsetínském sídlišti Rybníky začaly práce na výstavbě parkoviště, které se město rozhodlo vybudovat na základě výsledku veřejných projednávání s občany. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Nová parkovací místa by měla zlepšit dopravní situaci v ulicích Benátky a Těšíkov. Jako první přijdou na řadu práce na Benátkách, pokračovat pak budou na Těšíkově. Za stavbu město zaplatí 2,9 milionu korun včetně DPH.

Hledání možností výstavby nových parkovacích ploch bylo jedním z bodů veřejných projednávání s občany, která se loni uskutečňovala v prostorách Alceda. Na základě jejich výsledků se nyní obyvatelé sídliště dočkají 12 podélných stání v ulici Benátky v úseku od křižovatky u Ameriky po ulici Těšíkov a 32 stání podél celé ulice Těšíkov, z nichž bude 28 šikmých a čtyři budou podélná.

„Chtěli jsme zahájit stavbu dříve, ale z důvodu složitého majetkového vypořádání pozemků a nutnosti dodržování zákonných lhůt při stavebním řízení a procesu veřejné zakázky jsme se dostali do časového skluzu,“ vysvětlil II. místostarosta města Petr Kořenek.

Parkovací stání vzniknou v místě původních zelených pásů, chodníky stavebníci posunou blíže k domům. Práce začnou nejprve v ulici Benátky, pokud to počasí dovolí, budou ještě letos pokračovat na Těšíkově. Dojde-li ke zhoršení počasí, tato etapa stavby se uskuteční až na jaře, aby občané neměli komunikaci během zimy rozkopanou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x