Hřbitovy budou pod větší kontrolou

ZLÍN - Zlínské hřbitovy budou od tohoto víkendu pod drobnohledem, strážníci se tu kvůli blížícímu se svátku - Památce zesnulých - chystají zvýšit počty kontrol. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí Městské policie Zlín Šárka Škubalová.

Strážníci budou na hřbitovy vyjíždět takřka denně. „Tento víkend bude pro nás velmi náročný, jelikož se konají zároveň předčasné volby do Poslanecké sněmovny ČR. Zvýšené kontroly pak budou pokračovat nejen přes svátek zesnulých, ale i po dobu dalších dvou týdnů,“ poznamenala Škubalová.

Největší nápor návštěvníků očekávají strážníci o prodlouženém víkendu 26. až 28. října a dále pak o víkendu 2. až 3. listopadu. Na tyto dny proto městská policie přijala dopravně bezpečnostní opatření. „V jeho rámci budou strážníci společně s kolegy z republikové policie dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu a v případě potřeby jej usměrňovat,“ vysvětlila Škubalová.

Tak jako každoročně, i letos se očekává vysoký počet parkujících aut, která nebude možné umístit na přilehlá parkoviště. Prioritou pro strážníky tak bude zajištění bezpečného průjezdu vozidel MHD a Integrovaného záchranného systému. „Vyzýváme proto veřejnost, aby zvážila nutnost návštěvy zejména Lesního hřbitova soukromými auty a raději přednostně využila rozšířených služeb MHD,“ dodala Škubalová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x