V Kroměříži znovu otevřeli bazén

KROMĚŘÍŽ - Po čtyřměsíčních opravách je kroměřížský plavecký bazén opět v provozu. Serveru Zlin.cz to uvedl mluvčí města Pavel Zrna.

„Za tuto dobu se nám podařilo vyměnit prosklené železné stěny, vyčistit bazén, zrekonstruovat parní sauny a provést spoustu drobných oprav. Největším úkolem byla plánovaná výměna skleněných stěn mezi velkým a malým bazénem. Modernizací prošly také dámské a panské toalety, které už nesplňovaly hygienické předpisy,“ poznamenal Zrna.

Úpravám se nevyhnuly ani parní a suché sauny. U parní sauny bylo nutné změnit z praktických i estetických důvodů vzhled a jako bonus jsou nově do sauny zavedeny éterické oleje. V suché sauně jsou po renovaci dřevěné rošty a vyměněná dlažba.

Co se týče provozu, příjemnou změnou pro návštěvníky je dopolední plavání. „Umožnili jsme veřejnosti plavání v dopoledních hodinách. V tu dobu tady plavou školy, ale právě pro veřejnost jsme vyhradili dráhy, a to každé dopoledne od úterý do neděle,“ upřesnil Karel Holík, vedoucí příspěvkové organizace Sportovní zařízení města Kroměříže.

Pro větší bezpečnost je na bazéně nainstalován monitorovací systém, který sledují plavčíci. Plavecký bazén navíc nabízí solárium, masáže, fitcentrum a čekání si návštěvníci mohou zpříjemnit na nových sedačkách, které jsou umístěny před šatnami. „Do příštího roku bychom chtěli modernizovat technologické zázemí,“ doplnil Holík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x