Dětské centrum Zlín: druhá pomoc policistů

Před nedávnem tu komisařka Jana Chmelová pomáhala odhalit a vyšetřit stěží uvěřitelný případ týrání dětí jednou ze zdejších pracovnic. Teď se do Dětského centra ve Zlíně na Burešově vrátila. Už coby dvojnásobná maminka, ale v docela příjemnější "cause."

Společně s kolegy jsme v našem odborovém sdružení vybrali částku 10 000 korun, měla by pomoci zdejším dětem i personálu. V téhle záležitosti se sem vracím opravdu ráda, případ, který jsem tu řešila, je hodně neobvyklý. I když se setkávám s podobnými, kde figuruje násilí a ty nehorší lidské vlastnosti, tento byl ojedinělý.“

Sympatická blondýnka přiznala, že ji už podobné věci na denním pořádku psychicky hodně unavovaly, nestačila čerpat energii. Malý syn, druhý v pořadí, ji teď hodně naplňuje, do práce coby kriminalistka se chce vrátit až za tři roky.

Ředitel Dětského centra Jiří Sýkora byl dárkem potěšen a poctěn, na oplátku putovala do rukou komisařky krásná kytice bílých květů.

Samozřejmě, že mám kytky ráda, stejně jako aerobic a pohyb vůbec,“ smála se v příjemné atmosféře mladá policistka, která za vyřešení spletitého případu uspěla třetím místem v celostátní soutěži Policista roku 2012.

Mimochodem i v dalších kategoriích byli policisté našeho kraje mimořádně úspěšní.

Však na nás byl také pan krajský ředitel v tom nejlepším slova smyslu pyšný,“ smála se sympatická komisařka.

Desetitisícová částka poslouží v Dětském centru na další přístrojové vybavení pro nemocné děti. „Zřejmě peníze použijeme na zakoupení speciální odsávačky,“ uzavřel dopolední setkání ředitel Sýkora.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x