Na tržnici u muzea se po čtrnácti dnech opět setkají prodejci a výrobci tradičních frgálů, sýrů, uzenin, perníků, medoviny, koření, dekorací a ostatního zboží.
„Letos se trhy konaly už potřetí a počítáme s nimi i v roce příštím,“ sdělil místostarosta Martin Janík. Náklady podle něj pokrývají poplatky od prodejců. „Trhy přinášejí příležitost regionálním výrobcům, zákazníkům pak možnost zakoupit zboží, o kterém ví, kde a jak vzniklo. Klobucké hospodářské trhy pořádáme s cílem podpořit místní zemědělství a chovatelství a současně oživit tradici přímého prodeje českých hospodářských produktů a zdravých potravin,“ doplnil místostarosta.
Třetí ročník zaznamenal mírný pokles zájmu prodejců, ale i tak jich do Valašských Klobouk přijelo celkově okolo 30 – průměrně 20 prodejců na trh. Každou akci, dle odhadu organizátorů, navštívilo přibližně 300 lidí.
Letos se v Kloboukách konalo 13 trhů.